Somu uzņēmējs vēlas uz sauszemes uzbūvēt precīzu "Titānika" kopiju, kurā atradīsies viesnīca un restorāni, lai pievilinātu tūristus apmeklēt Somijas ziemeļus.

"Ikviens Eiropā zina "Titāniku". Oulu reģionā nav tūrisma objektu, un, manuprāt, tas varētu piesaistīt ārvalstu tūristus," aģentūrai AFP teica Toivo Sukari, kuram pieder mēbeļu veikalu tīkls "Masku" un kurš uzbūvējis milzīgu tirdzniecības centru "Ideapark" Somijas dienvidos netālu no Tamperes.

Sukari teica, ka viņš izstrādājot plānu un meklējot finansējumu vēl viena tirdzniecības centra ierīkošanai mazajā Kīminki ciemā aptuveni 630 kilometrus uz ziemeļiem no Helsinkiem.

Nogrimušā kuģa kopija būtu 269 metrus gara un 28 metrus plata un atrastos līdzās tirdzniecības centram, lai izklaidētu tūristus un nogurušos pircējus.

Viņš gan neteica, cik augsta būtu šī konstrukcija, taču īstais "Titāniks", kurš nogrima 1912. gada aprīlī, paņemot sev līdzi dzelmē 1500 pasažierus un apkalpes locekļus, bija 53 metrus augsts no ķīļa līdz skursteņiem.

"Tajā būtu viesnīca un vairāki restorāni," sacīja Sukari.

"Titānika" kopijas būve izmaksātu no 30 līdz 40 miljoniem eiro (no 21 līdz 28 miljoniem latu), viņš teica, piebilstot, ka viņa mērķis ir uzbūvēt kuģa kopiju, kas iespējami pilnīgāk līdzinātos oriģinālam.

"Esmu pārliecināts, ka japāņu tūristi, kuri ierodas slēpot Lapzemē, būs ieinteresēti to redzēt," viņš sacīja.

Ja viss noritēs pēc plāna, jaunā tirdzniecības centra un "Titānika" būve sāksies šogad un tie vērs durvis apmeklētājiem 2011. gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!