Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas teroraktos izveidotājā bojā gājušo piemiņas vietā Barselonas Ramblas bulvārī sākta piemiņas lietu novākšana, atsaucoties uz Barselonas pilsētas mēres sacīto, otrdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Bulvārī stāvēja ziedu klēpji, dažādas mantiņas, sveces, kā arī zīmītes, bet to visu strādnieki pirmdienas naktī sākuši novākt.

Mēre norādījusi, ka visas saliktās lietas "ir milzīga bagātība", tāpēc tās tiks pārstrādātas vai paturētas.

Varas iestāžu pārstāvji arī sacījuši, ka visas saliktās lietas ir iemūžinātas fotoattēlos. Dažas zīmītes tikšot paturētas, kā arī nogādātas muzejā, lai pēc tam tās varētu aplūkot izstādē.

"Nekas netiks pazaudēts," Spānijas ziņu aģentūrai "EFE" solījusi Barselonas pilsētas galva.

"Viss, kas ir pārstrādājams, tiks pārstrādāts. No ziediem tiks veidots komposts," apgalvoja pilsētas vadītāja, kura piebildusi, ka sveču vaska atliekas tiks ziedotas mākslas projektiem.

Kā ziņo BBC, otrdien lielākā daļa piemiņas lietu no Barselonas Ramblas bulvāra jau ir novāktas. Strādnieki vien rūpīgi strādājot no vaska sveču nokasīšanas.

Tāpat BBC atzīmē, ka piemiņas vieta netiks pavisam izskausta - Ramblas bulvārī būs atvēlēta neliela vieta, kur cilvēki varēs nolikt ziedus bojā gājušo piemiņai.

Kā ziņots, 17. augustā Katalonijā notika divi terorakti – viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 120 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!