Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijā tiks izveidots reģistrs ar visiem tiem pilsoņiem, kuri atteiksies no vakcinācijas pret jauno koronavīrusu. Saraksts nebūs publisks, bet būs pieejams arī citām Eiropas Savienības valstīm, pirmdien paziņojis valsts veselības ministrs Salvadors Illa.

Illa intervijā televīzijas kanālam "La Sexta" uzsvēra, ka vakcinēšanās, kura visā ES uzsākta aizvadītajā nedēļas nogalē, nebūs obligāta. Vienlaikus viņš atklāja, ka tiks veidots un citās ES valstīs būs pieejams saraksts ar tiem cilvēkiem, kuriem vakcinēšanās piedāvāta, bet viņi no tās atteikušies. "Tas nebūs publiski pieejams dokuments un tiks veidots ar vislielāko pietāti pret datu aizsardzību," viņš uzsvēra, skaidrojot, ka sabiedrība, tostarp, piemēram, darba devēji nevarēs tam piekļūt.

Spānija plāno pirmajā pusgadā jeb līdz 2021. gada jūnijam vakcinēt līdz 20 miljoniem cilvēku.

Spānijā kopumā cilvēku īpatsvars, kuri nevēlas vakcinēties pret jauno koronavīrusu decembrī ir aptuveni 28%, liecina valsts statistikas biroja CIS īstenotā aptauja. Pret vakcīnu pozitīvs viedoklis ir 40,5% aptaujāto, bet vēl 16,2% norādījuši, ka vakcinēsies, ja redzēs, ka tā ir uzticama.

Spānija ir viena no pandēmijas smagāk skartajām valstīm Eiropā, kurā mirušo skaits no Covid-19 pirmdien pārsniedza jau 50 000. Savukārt oficiāli reģistrēti aptuveni 1,9 miljoni inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!