Mašīnā ievietotu sprāgstvielu eksplozijā dzīvojamo māju rajonā galvenokārt kristiešu apdzīvotajā Beirūtas austrumu daļā gājis bojā kāda labi pazīstama laikraksta žurnālists, informē ārvalstu mediji.
Drošības spēki ziņo, ka Samirs Kasirs no laikraksta “al-Nahar” gāja bojā sprādziena laikā pie viņa mājas. Viņš ir labi pazīstams arī kā Libānas opozīcijas atbalstītājs, kura cīnās pret Sīrijas ietekmi dzimtenē.

Pēc lieliem ļaužu protestiem un starptautiskās sabiedrības spiediena dēļ Sīrija pēc 29 gadu ilgas klātbūtnes valstī aprīlī izveda savu karaspēku no Libānas.

Kasirs, kurš laikrakstā rakstīja pirmo lapaspušu komentāru slejas, bieži vien nikni izteicās par Sīrijas ietekmi Libānā.

Viņš ir vispazīstamākais no pēdējā laikā nogalinātajiem Libānas iedzīvotājiem kopš februāra, kad dzīvību zaudēja Rafiks Hariri, bijušais premjerministrs. Viņa nāve izraisīja valstī lielāko politisko krīzi kopš 1975.-1990.gada kara.

Pēc eksplozijas cilvēki pulcējās ap uzspridzināto mašīnu, kurā bija redzamas apdegušā Kasira mirstīgās atliekas. Viņa sieva ir guvusi ievainojumus un tika nogādāta slimnīcā.

Pašlaik Libānā turpinās cīņa par uzvarām parlamenta vēlēšanās, kas sākās 29.maijā un turpināsies līdz 19.jūnijam.

Kāds deputāts un Sīrijas pretinieks saka: “Libānas-Sīrijas politiskais režīms vēl joprojām ir savā vietā un turpina darboties. Neviens nevarēs mūs pārliecināt, ka Sīrijas ietekme ir mazinājusies.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!