Bumbas sprādzienā Gazas sektorā pirmdienas rītā tika nogalināti divi un ievainoti 13 izraēlieši. Abi nogalinātie bija pieaugušie, bet starp ievainotajiem bija bērni, paziņoja Izraēlas armija.
Atbildību par bumbas sprādzienu Gazas sektorā, kurā pirmdien nogalināti divi un ievainoti 13 izraēlieši, ir uzņēmies radikāls palestīniešu grupējums "Omar al Muhtar".

"Viena no mūsu "Omar al Muhtar" vienībām šodien īstenoja lielu spridzināšanas uzbrukumu, atbalstot to ar rokas granātām, autobusam, kas veda cionistu kolonistus un kuru pavadīja cionistu patruļa Hanjunisā," teikts paziņojumā, kuru grupējums pa faksu nosūtīja "Reuters" birojam Beirūtā.

Spridzeklis eksplodēja uz ceļa pie Kfardaromas ebreju apmetnes Gazas sektora dienvidos, kad pa šo ceļu brauca civils autobuss ar skolēniem no šīs apmetnes. Kfardaroma atrodas netālu no arābu ciema Hanjunisas.

Sākotnēji atbildību par sprādzienu uzņēmās anonīms zvanītājs, kurš paziņoja, ka pārstāv grupējumu "Al Aksas mocekļi". Al Aksas mošeja Jeruzālemē ir trešā galvenā musulmaņu svētvieta pēc Mekas un Medinas Saūda Arābijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!