Sprādzienus Maskavas daudzdzīvokļu namos pērnā gada septembrī, kuri kļuva par iemeslu militārajai operācijai pret Čečeniju, veikuši Krievijas specdienesti, ceturtdien ziņoja Lielbritānijas laikraksts "The Independent".
Laikraksta rīcībā ir nonākusi videolente, kurā kāds čečenu sagūstīts Krievijas virsnieks atzīstas, ka sprādzienus veikuši Krievijas aģenti.

Videolenti uzfilmēja kāds Turcijas žurnālists pagājušajā mēnesī, pirms Krievijas karaspēks nobloķēja Čečenijas galvaspilsētu Džohargalu, ziņoja "The Independent".

Gūsteknis paziņoja, ka viņš ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU darbinieks Aleksejs Galtins, un nosauca vārdos citus šī dienesta darbiniekus. Viņa sagūstītāju parādītie dokumenti apstiprina, ka sagūstītais ir "Krievijas Federācijas Īpašo spēku ģenerālštāba bruņoto specdienestu vecākais leitnants".

Gūsteknis sacīja, ka nav piedalījies šo sprādzienu rīkošanā. "Man ir informācija par to. Es zinu, kurš ir atbildīgs par spridzināšanām Maskavā. Par sprādzieniem Volgodonskā un Maskavā ir atbildīgs Federālais drošības dienests sadarbībā ar GRU," teica gūsteknis.

Krievijas Aizsardzības ministrija nosauca šo videomateriālu par čečenu "netīriem trikiem" un "provokāciju".

Videolenti uzņēma kompānijas "ISF News Pictures" fotogrāfs Sedats Arals kādā Džohargalas bunkurā, kur viņš tikās ar Čečenijas izlūkdienesta vadītāju Abu Musajevu, raksta "The Independent".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!