Foto: AFP/Scanpix
Francijas Šarla de Golla lidostā lieku satraukumu izraisījušas mācībām domātas spridzekļu imitācijas, ko atklājuši kurjerpasta kompānijas "FedEx" darbinieki, ceturtdien ziņoja informēti avoti.

"FedEx" darbinieki sūtījumā no ASV uz Tunisiju nejauši atklāja ātrvārāmo katlu pilnu ar metāla gabaliem. Vēlāk tika atrasts arī konteiners ar citiem līdzīgiem priekšmetiem, tostarp objektiem, kas atgādināja detonatorus.

Darbinieki par to informēja varasiestādes, kas ieradās pārbaudīt aizdomīgos priekšmetus ar policijas suņiem un skeneriem.

Avots lidostas drošības dienestā sacīja, ka sūtījumos atradušās spridzekļu imitācijas, kas domātas mācībām ASV vēstniecībai Tunisijā.

"Šāda tipa sūtījumi nav ierasta lieta, bet dažreiz notiek. Šī vienkārši ir pirmā reize, kad sūtījums atvērts," aģentūrai AFP atklāja anonīmais avots.

"FedEx" pārstāvis arodbiedrībā CGT savukārt nosodīja šādas mācības kā bezatbildīgas, ņemot vērā paaugstināto drošības stāvokli pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē 13. un 14.novembrī, kad tika nogalināti 130 cilvēki.

"Neviens nezināja par šo kravu," norādīja kompānijas pārstāvis, piebilstot, ka "FedEx" darbinieki vēlas, lai tiktu aizliegts veikt šādus sūtījumus caur Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!