Bangladešā sācies 36 stundu vispārējais streiks, kuru sarīkojusi opozīcijas partiju alianse, informē ārvalstu prese.
Streika laikā vairāk nekā 60 pilsētās ir slēgti veikali, biroji un skolas, nekursē sabiedriskais transports, raksta BBC.

Opozīcijas partija "Avami līga" un 13 sabiedrotās partijas aicināja iedzīvotājus piedalīties streikā, lai tādējādi protestētu pret policijas brutālo izturēšanos pret to atbalstītājiem demonstrācijas laikā Dakā svētdien. Šo sadursmju laikā tika ievainoti aptuveni 200 cilvēku.

Opozīcija vēlas panākt, lai valdība veiktu reformas vēlēšanu sistēmā pirms janvārī paredzētajām vēlēšanām. Pašlaik valda noteikumi, ka vēlēšanas kontrolēs nevēlēta pagaidu administrācija, kas sastāvēs galvenokārt no pašreizējās valdības atbalstītājiem.

Svētdien notika kārtējā opozīcijas rīkotā demonstrācija, kurā iedzīvotāji protestēja pret, pēc viņu domām, korumpēto un nekompetento valdību. Savukārt vadošā Bangladešas Nacionālā partija nosodīja šo vardarbību un vandālismu un aicināja iedzīvotājus nepiedalīties streikā. Analītiķi uzskata, ka līdz janvāra vēlēšanām valstī turpināsies vardarbības uzplūdi, un tie iedragās Bangladešas kā demokrātiskas valsts reputāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!