Foto: Reuters/Scanpix
Izvarošanas mēģinājumā apsūdzētais bijušais Starptautiskā Valūtas Fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns nebūs sociālistu partijas kandidāts 2012. gada prezidenta vēlēšanās, piektdien ziņo aģentūra "Interfax".

Par to radiostacijai RTL pavēstījis Strosa-Kāna tuvs paziņa, parlamenta deputāts Klods Bartolons. Viņš arī paudis gandarījumu, ka ASV tiesa izlēmusi atbrīvot viņa kolēģi pret drošības naudu.

Francijas mediji norāda, ka sociālistu nometnē tagad valda apjukums, ko izvirzīt pret pašreizējo prezidentu Nikolā Sarkozī 2012. gada vēlēšanās, jo Stross - Kāns bija neapšaubāms favorīts.

Tikmēr sabiedrībā nemainīgi augsts ir to īpatsvars, kuri uzskata, ka SVF eksšefs kļuvis par sazvērestības upuri. Tā domā 57 % aptaujāto Francijas iedzīvotāju.

Strosa - Kāna bijušie kolēģi SVF un tuvi paziņas atzīst, ka viņam ir bijusi "brunču mednieka" reputācija, taču nevienam nekad nav radies iespaids, ka viņš savas vēlmes censtos apmierināt varmācīgi.

"Viņš bija harizmātisks un šarmants un patika sievietēm," atzīst kāds Strosa - Kāna paziņa aģentūrai "Reuters".

Kā par profesionāli dzirdamas tikai uzslavas vispārākajā pakāpē. " Kad viņš ienāca, viņu pamanīja, kad viņš runāja, viņā ieklausījās. Viņa teikto dažs labs sadzirdēja vairāk nekā to, ko pats teiktu sev," šādi Strosu - Kānu aģentūrai raksturo kolēģi no finansistu aprindām.

Kā ziņots, policija pagājušo sestdien aizturēja Strosu - Kānu  Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, kad viņš bija iekāpis aviokompānijas "Air France" lainerī, kam bija paredzēts izlidot uz Parīzi.

32 gadus veca viesnīcas "Sofitel" Ņujorkas Taimskvērā darbiniece apsūdz Strosu-Kānu izvarošanas mēģinājumā, bet svētdien ASV prokuratūra Strosam- Kānam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.
Pirmo iesniegumu atbrīvot Strosu-Kānu pret drošības naudu tiesa noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!