Foto: EPA/Scanpix/LETA

Mjanmas militārā tiesa politiķei Aunai Sanai Su Či piespriedusi vēl septiņus gadus cietumā, līdz ar to kopējais viņas cietumsods nu sasniedzis jau 33 gadus, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Valsts bijusī demokrātiski ievēlētā līdere atrodas mājas arestā, kopš 2021. gada februārī militāristi gāza viņas valdību apvērsuma rezultātā. Kopš tā laika viņa ir saskārusies ar tiesas procesiem par 19 apsūdzībām.

Piektdien viņai tika piespriests sods par pēdējām piecām apsūdzībām. Tiesa viņu atzina par vainīgu korupcijā, jo viņa nebija ievērojusi noteikumus, īrējot helikopteru valdības ministram. Viņa jau bija notiesāta par 14 dažādiem noziegumiem, tostarp Covid-19 sabiedriskās drošības noteikumu pārkāpšanu, rāciju importēšanu un Valsts noslēpuma likuma pārkāpšanu.

Su Či tiesas process šogad noritēja aiz slēgtām durvīm, kur sabiedrībai un plašsaziņas līdzekļiem ir liegta piekļuve, un viņas advokātiem arī ir aizliegts runāt ar žurnālistiem. Politiķe ir noliegusi visas pret viņu izvirzītās apsūdzības. 77 gadus vecā Nobela prēmijas laureāte lielāko daļu sava laika pavadījusi apcietinājumā mājas arestā galvaspilsētā Napidavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!