Foto: EPA/Scanpix/LETA

Svatini Karalistes jaunieceltais premjers Ambrose Dlamini izveidojis valsts 11. valdību, kurā iekļāvis arī karaļa Msvati III meitu princesi Sihanjiso, atvēlot viņai komunikācijas tehnoloģiju ministres krēslu. Pats Dlamini līdz kļūšanai par premjeru vadīja telekomunikācijas uzņēmuma MTN vietējo filiāli, raksta "Africa News".

Ar tēva atbalstu Sihanjiso ir kļuvusi par vienu no 18 jaunajiem ministriem, starp kuriem sešu nozaru vadība uzticēta sievietēm, bet 12 – vīriešiem. Vēl divi citi jaunie ministri ir karaļa māsas un brāļi, atzīmē medijs.

Pret jauno nabadzīgās valsts valdību pretenzijas izteikusi ASV vēstniece Līza Petersone, norādot, ka Dlamini iecelšana notikusi, ignorējot konstitūciju. Viņa draudējusi, ka konstitūcijas pārkāpumi varētu novest pie ASV sniegtās palīdzības sūtījumu pārtraukšanas nākotnē. Ārēja palīdzība veido būtisku daļu no absolūtās monarhijas finansēm.

Pavasarī karalis savā 50. jubilejā pārdēvēja Svazilendas Karalisti par Svatini. Šo nosaukumu viņš un citas valsts augstākās amatpersonas izmantoja jau vairākus gadus, bet ar Msvati III pavēli šī gada aprīlī Svatini kļuva par karalistes oficiālo nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!