Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristīne Lagarda sestdien paziņoja, ka SVF atzīst Lībijas nemiernieku izveidoto Pagaidu pārejas nacionālo padomi par valsts valdību un, tiklīdz drošības apsvērumi to ļaus, nosūtīs uz Lībiju savu komandu.

"Esmu priecīga paziņot, ka SVF tagad atzīst pārejas laika valdošo padomi par Lībijas oficiālo valdību. Tas nozīmē, ka fonds būs gatavs palīdzēt amatpersonām sniegt visus pakalpojumus, kas ir fonda kompetencē," Lagarda teica preses konferencē Lielā astoņnieka (G8) valstu sanāksmē Francijas Vidusjūras ostas pilsētā Marseļā.

"Es nosūtīšu komandu uz Lībiju tiklīdz drošības situācija tur būs piemērota maniem cilvēkiem," teica SVF vadītāja.

G8 finanšu ministri sestdienas sanāksmē vienojās 2011.līdz 2013.gadā piešķirt 38 miljardus ASV dolāru (19 miljardi latu) lielu finansējumu Tunisijai, Ēģiptei, Marokai un Jordānijai, kā arī paziņoja, ka finanšu palīdzības plānam pievienoties varētu uzaicināt arī Lībijas valdošo padomi.

Francijas finanšu ministrs Fransuā Baruāns paziņoja, ka SVF varētu turpmāk piešķirt vēl 35 miljardus dolāru (17,5 miljardi latu) tautas nemieru plosītajām Tuvo Austrumu valstīm.

Pagaidu pārejas nacionālā padome tika izveidota 27.februārī ar mītni Lībijas otrajā lielākajā pilsētā Bengazi. To ir atzinušas desmitiem valstu, tostarp Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!