Avoti Taizemes policijā nopludinājuši Maskavas brīdinājumu par desmit sīriešiem no teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts"), kuri oktobrī ieradušies Taizemē, lai uzbruktu Krievijas pilsoņiem, raksta BBC.

Nopludināto vēstuli, kas atzīmēta kā "steidzama" un zīmogota 27. novembrī, pārsūtījis kādas Taizemes īpašo uzdevumu vienības komandieris. Tajā Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis Taizemes policijai par sīriešu kaujinieku ierašanos valstī laikā no 15. līdz 31. oktobrim.

"Viņi ceļoja atsevišķi. Uz Pataiju devās četri, bet uz Puketu, Bangkokuun vēl kādu nezināmu vietu viņi devās pa pāriem," rakstīts vēstulē, "viņi par mērķi ir izvēlējušies Krievijas pilsoņus un Krievijas aliansi ar Taizemi". Vēstulē mudināts uz pastiprinātu drošību iespējamo mērķu tuvumā.

Pataija un Puketa ir populāri Krievijas, kā arī daudzu Rietumvalstu tūristu galamērķi, īpaši Ziemassvētku un Jaunā gada sezonā.

Taizemes policijas pārstāvis Songpols Vatanačai apstiprināja vēstules autentiskumu, taču sacīja: "Pagaidām tā ir tikai neapstiprināta informācija. Mums nav pierādījumu tās patiesībai."

Pagaidām Taizemes policija nevarot apstiprināt Sīriešu klātbūtni valstī, tādēļ amatpersonas lūdz saglabāt mieru. Nacionālās drošības padomes ģenerāldirektors Tavips Netnijoms sacīja: "Mēs neesam fiksējuši neko neparastu. Varat būt droši – viss ir kartībā."

Imigrācijas dienesta komisārs Natatorns Prausontorns "Reuters" pastāstīja, ka no 231 sīrieša, kas oktobrī ieradās valstī, šobrīd palicis ir tikai 21, un starp viņiem nav manīts "nekas neparasts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!