Vairāk nekā 200 kādas Taizemes augstskolas studenti ceturtdienas vakarā uzbruka konkurējošai koledžai Bangkokā ar rokas granātām un šaujamieročiem, un uzbrukumā gāja bojā vismaz viens students un desmitiem tika ievainoti, paziņoja policija.
Simtiem Tehnoloģijas institūta arodkoledžas studentu apmētāja ar pašdarinātiem spridzekļiem Bangkokas Komerckoledžas kompleksu, kurā notika vakara lekcijas.

Viens no uzbrucējiem tika nošauts un desmitiem studentu guva ievainojumus.

Studenti sadauzīja un notraipīja ar krāsu vairāk nekā 10 automašīnas un koledžas ēkas. Uzbrukums sākās ap 19.40 pēc vietējā laika un ilga vienu stundu.

Ap 210 studenti tika aizturēti un viņiem vēlāk izvirzīja apsūdzības vardarbīga iebrukuma organizēšanā, ieroču glabāšanā un nemieros ar nodomu nogalināt. 93 studenti bija lietojuši narkotikas, kas tika konstatēts pēc urīna analīzēm, piebilda policija.

Policija arī meklēja šaujampulvera pēdas uz studentu rokām, lai noskaidrotu, kurš nošāvis vienu no nemieru dalībniekiem.

Bangkokas Komerckoledža būs slēgta līdz 3.janvārim. Tehnoloģijas institūta direktors paziņoja, ka viņa augstskola turpinās darboties, bet gada noslēguma eksāmeni var tikt atlikti līdz nākamajam gadam.

Komerckoledžas direktors uzskatīja, ka uzbrukums bijusi atriebība par to, ka seši viņa mācību iestādes studenti pagājušajā mēnesī ielauzās arodkoledžā un postīja automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!