Afganistānā valdošais grupējums "Taleban" otrdien solīja aizstāvēt islāma valsti pret uzbrukumiem laikā, kad ASV vadītie pretterorisma spēki otro diennakti pēc kārtas bombardēja mērķus Afganistānā, ziņoja Pakistānas aģentūra "Afghan Islamic Press".
ASV spēki otrdienas rītā uzbruka Afganistānas dienvidu pilsētai Kandaharai pēc tam, kad naktī bija bombardējuši "Taleban" un tā garīgā vadītāja mullas Mohammada Omara mītni, paziņoja talibu preses sekretārs mulla Abduls Hajs Mutmaens.

"Šorīt trīs amerikāņu lidmašīnas mēģināja vēlreiz uzbrukt Kandaharai, bet mūsu pretgaisa aizsardzības ieroči piespieda tās bēgt," sacīja Mutmaens. Viņš paskaidroja, ka šis uzbrukums noticis lidostas rajonā.

"Mūsu aizsardzība turpināsies," sacīja talibu preses sekretārs.

"Taleban" amatpersonas paziņoja, ka otrdienas rītā notikusi bombardēšana ziemeļos no Kabulas, bet vēl nav ziņots par postījumiem un cil'vēku upuriem.

Kabula un citas lielākās Afganistānas pilsētas otro nakti pēc kārtas tika bombardētas un apšaudītas ar raķetēm, ASV atsākot pretterorisma karu pret Osamu bin Ladenu un grupējumu "Taleban", kas devis viņam patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!