Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas darbinieki Tallinā atraduši milzīgu daudzumu dažādu narkotisko vielu un iekārtu to iesaiņošanai, raksta interneta portāls ETV24.
Pēc ilgstošas veiksmīgas novērošanas, ko veica Centrālās kriminālpolicijas narkotiku apkarošanas vienība, 18.septembrī vēlu vakarā kādā Tallinas dzīvoklī tika atrasti gandrīz 70 kilogrami hašiša, 1,5 kilogrami kokaīna, 300 grami tā dēvētā "baltā ķīnieša" un vairāki maisi ar marihuānu.

Kā izteicās valsts prokurors Andress Ilviste, minētais dzīvoklis, iespējams, tika izmatots kā pagaidu noliktava.

"Ir pamats uzskatīt, ka lielāko daļu atrasto narkotiku bija paredzēts nosūtīt ārpus Igaunijas, taču zināma daļa noteikti būtu nonākusi vietējā tirgū," teica Ilviste. "Tas ir ļoti liels daudzums narkotisko vielu, kas tika atsavināts no nelegālās narkotiku tirdzniecības," viņš piebilda.

"Konfiscēto narkotiku ielas cena būtu pārsniegusi 12 miljonus kronu (538 800 latus). Līdz ar to tika novērsta noziedzīga ienākumu gūšana," teica Centrālās kriminālpolicijas vecākais komisārs Ivo Kolks. Viņš norādīja, ka šis ir viens no lielākajiem hašiša daudzumiem, kas jebkad konfiscēts aizdomās turētajām personām Igaunijā. Ar šo daudzumu hašiša narkotiku reibumā varēja novest 70 000 cilvēku.

Sakarā ar aizdomām par narkotiku tirdzniecību tika aizturēti divi jaunieši - 25 gadus vecais Deniss un 21 gadu vecais Oļegs. Viņiem tika konfiscēts arī vairāk nekā pusmiljons kronu skaidrā naudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!