Tallinas Motociklistu krogs, kas ir populāra tikšanās vieta "Harley Davidson" fanu un citu motorizētu cilvēku vidū, liedz ieeju tumšādainiem un kroga īpašnieki negarantē viņu drošību, ja šie cilvēki iedomātos to apmeklēt, ziņo nedēļas izdevums "Eesti Express".
Igaunijā dzīvojošais soms Arto Matikainens pirms dažām nedēļām mēģināja apmeklēt Motociklistu krogu kopā ar savu draugu un viņa tumšādaino meiteni, taču netika tajā ielaisti.

"Es 25 gados esmu izbraukājis pasauli ar "harleju" un līdz šim uzskatīju, ka tā ir liberāla kompānija," "Eesti Express" teica Matikainens. "Tas atgādina Dienvidāfriku pirms 15 gadiem un es jutos ļoti neērti."

Paziņojumā pie Motociklistu kroga teikts, ka tajā ir aizliegta ieeja ar motocikliem, kaklasaitēm un nēģeriem. Viens no Motociklistu kroga īpašniekiem Rene Jigimā teica, ka "Harley Davidson" un krāsainie vienkārši nesader kopā.

"Melnie nebrauc ar "harlejiem", teica Jigimā. "Tas nenozīmē, ka mēs esam rasisti un mūsu bārs pilnīgi noteikti nav rasistisks."

Jigimā solīja avīzei "Eesti Express", ka no maija bārs sāks uzņemt krāsainos, taču negarantēja viņu drošību bārā.

"Es neesmu pārliecināts, ka viņi šeit jutīsies droši, taču ikvienam prātīgam cilvēkam pašam jāzina, kādu kompāniju viņš vai viņa izvēlas," teica Jigimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!