Tallinas vicemērs Jānuss Mutli un Tallinas Transporta departamenta vadītājs Andress Harjo šodien iepazīstināja ar Tallinas satiksmes drošības attīstības plānu, kura mērķis ir samazināt galvaspilsētā satiksmes negadījumu skaitu un radīt drošu satiksmes vidi, informēja Tallinas pilsētas oficiālā mājaslapa.
Tallinas vicemērs Jānuss Mutli apstiprināja, ka šis dokuments tika ļoti gaidīts, jo satiksmes drošības palielināšana ir viena no pilsētas prioritātēm. "Pēc ieteikumu un papildinājumu apspriešanas ar speciālistiem tiks sagatavots beidzamais Tallinas pilsētas satiksmes drošības attīstības plāna projekts un nodots apstiprināšanai Tallinas pilsētas domei," skaidroja Mutli.

Satiksmes negadījumu statistika liecina, ka pilsētas satiksmē pēdējo gadu laikā ir palielinājies bojā gājušo skaits un negadījumi ir kļuvuši smagāki.

Vicemērs Mutli pastāstīja, ka, salīdzinot ar ziemeļu kaimiņzemju galvaspilsētām, Tallinā risks ciest negadījumā ir daudz lielāks. "Attīstības plāna mērķis ir samazināt satiksmes negadījumu radītos zaudējumus sabiedrībai," bilda Mutli. "Attīstīto Eiropas valstu pieredze rāda, ka satiksmes negadījumi un to radītie zaudējumi sabiedrībai nav neizbēgama ikdienas dzīves daļa. Prakse rāda, ka, pateicoties koordinētai varasiestāžu darbībai, satiksmes negadījumus iespējams novērst un samazināt to smaguma pakāpi."

Igaunija ir izvirzījusi stratēģisko mērķi, saskaņā ar kuru līdz 2015.gadam valstī jāpanāk situācija, kad satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits nepārsniedz 100.

Periodā no 1996.-2007. gadam Tallinā satiksmes negadījumos bojā gājušie no satiksmes upuriem visā Igaunijā veidoja 11%. "Tādējādi, ņemot vērā Igaunijas valsts mēroga satiksmes drošības programmā izvirzīto mērķi, 2010. gadā Tallinā satiksmes negadījumos nedrīkst iet bojā vairāk kā 15 cilvēki, bet 2015. gadā - vairāk kā 10 cilvēki," norādīja Mutli.

Attīstības plāns paredz Tallinā izveidot satiksmes padomi, kuras mērķis būs Satiksmes drošības attīstības plāna ieviešana dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!