Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tankkuģis "Adrian Darya-1", kuru jūlijā aizturēja, pamatojoties uz aizdomām par tā centieniem nogādāt naftu Sīrijai, tagad ir pārdevis savu kravu, atsaucoties uz Irānas paziņojumu raksta britu raidsabiedrība BBC.

Jūlijā Lielbritānijas Jūras spēki aizturēja tankkuģi netālu no Gibraltāra. Tas tika izdarīts, pamatojoties uz aizdomām, ka "Adrian Darya-1" plāno piegādāt naftu Sīrijai un tas būtu Eiropas Savienības noteikto sankciju pārkāpums. Augusta vidū kuģi atbrīvoja pēc tam, kad Irāna deva garantijas, ka kuģis nedosies uz Sīriju.

Piektdien publicētos satelīta attēlos kuģis redzams netālu no Sīrijas krastiem. Uz tā atradās 2,1 miljons barelu Irānas naftas. ASV svētdien solīja ieviest sankcijas pret tiem, kas iegādājušies šo naftu.

Neilgi pēc "Adrian Darya-1" aizturēšanas Irāna aizturēja tankkuģi "Stena Impero", kurš kuģo ar Lielbritānijas karogu. Irānas pārstāvis Abass Musavi paziņojis, ka kuģi drīzumā atbrīvos, raksta britu medijs. Pagājušajā nedēļā Irāna jau atbrīvoja septiņus "Stena Impero" apkalpes locekļus, kuru vidū bija arī viens Latvijas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!