Foto: Kadrs no video

"Islāma valsts" (IS) sava žurnāla "Dabiq" numurā skaidro, kāpēc pēdējos džihādistu izplatītajos video slepkavības jeb sodus pieķertajiem spiegiem izpilda jauni zēni, raksta "Radio Brīvā Eiropa". Glancētais žurnāls abus jaunos džihādistus-slepkavas sauc par "nākotnes lauvām".

Viens no viņiem (attēlā) parādījās janvārī publicētā video, kurā nogalināja divus vīriešus, kuri esot bijuši Krievijas iesūtīti spiegi. Rietumu mediji norāda, ka viņš esot līdzīgs kādam zēnam jau agrāk uzņemtā video, kurā redzami jaunu etnisko kazahu zēnu ideoloģiskā un militārā apmācība.

Savukārt otrs zēns iepriekš parādījās martā publicētā video, kurā nogalināja kādu palestīnieti, kuru IS apsūdzēja spiegošanā Izraēlas specvienības "Mossad" labā.

"Kalifāta lauvēni", kā IS dēvē savus bērnu kareivjus, tiek izmantoti nāvessodu izpildei, Rietumu un arābu medijos radot šoku. "Dabiq" raksta, ka tieši šāda reakcija arī bijusi IS mērķis. "Kā jau gaidīts, neticīgie ķērās pie ieročiem bērnu karavīru dēļ," vēsta žurnāls.

Raksta autors norāda, ka bērnu izmantošana par karavīriem un slepkavību veikšanai ir daļa no IS uzskatiem par to, ko pieļauj islāms un ko vēsta islāma vēsture. "Tāds bija Allaha ziņotāja dzīvesveids, kurš ļāva jaunajiem pravieša Muhameda sekotājiem piedalīties kaujās pret daudzdievjiem," raksta žurnāls.

Tāpat autors cenšas bērnu izmantošanu karā pamatot ar gadsimtiem ilgušajām cīņām starp krustnešiem un musulmaņiem.

"Islāma valsts ir uzņēmusies piepildīt globālās musulmaņu kopienas uzdevumu šai paaudzei sagatavoties cīņai ar krustnešiem un tās sabiedrotajiem islāma aizstāvēšanai. Tā ir radījusi iestādes šiem lauvēniem, lai tos apmācītu un uzlabotu viņu militārās iemaņas," teikts "Dabiq".

Pats žurnāls nodēvēts par godu Sīrijas apgabalam, kurā, kā tic musulmaņi, reiz notiks apokaliptiska cīņa starp džihādistiem un "romiešiem" jeb kristiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!