Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jauns pētījums liecina, ka teju divas trešdaļas no pasaules bīstamākajām pilsētām atrodas Latīņamerikā.

Šajā pētījumā, ko veicis uzņēmums "Verisk Maplecroft" un uz kuru atsaucas "The Guardian", Kabula (Afganistānas galvaspilsēta) un Mogadīšo (Somālijas galvaspilsēta) ir atzītas par bīstamākajām vietām pasaulē.

"Reģiona [Latīņamerikas] loma starptautiskajā narkotiku tirdzniecībā un narkotiku kontrabandas organizāciju un bandu pastāvīgā ietekme ir galvenais faktors, kas ir Latīņamerikas riska profila pamatā," teikts šonedēļ publicētajā pētījumā.

"Noziedzība ir lielākā drošības problēma, ar ko saskaras uzņēmumi lielākajās pilsētās visā pasaulē, pakļaujot riskam personālu, aktīvus un piegādes ķēdes. "Cities@Risk" drošības indekss, kurā apskatīti 579 pilsētu centri, kuros iedzīvotāju skaits pārsniedz 1 miljonu, ņemot vērā dažādu apdraudējumu iedarbību, identificē Latīņameriku kā pasaules noziedzības centru, kurā ir 62 no 100 riskantākajām pilsētām," raksta pētījuma autori.

Pētījumā, kurā izmantoti dati par noziedzību (piemēram, slepkavībām, zādzībām un īpašuma bojājumiem), terorismu, pilsoņu nemieriem un konfliktiem, atklāts, ka astoņas no 12 pilsētām, kas saņēmušas vissliktāko iespējamo punktu skaitu, atrodas tieši Latīņamerikā.

Kolumbijas pilsēta Medeljina ieguvusi augstāko iespējamo riska punktu skaitu "Verisk Maplecroft" analīzē līdzās Sansalvadorai Salvadorā un Čivavai Meksikā.

Analizējot situāciju pasaules 30 apdzīvotāko pilsētu vidū, Kolumbijas galvaspilsētu Bogotu līdzās Riodežaneiro Brazīlijā un Mehiko "Verisk Maplecroft" izcēla kā vienu no trim vietām, kurā eksistē vislielākie drošības riski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!