Foto: AFP/Scanpix

Uzbrucējs, kurš 5. novembrī baznīcā Teksasā nošāva 26 cilvēkus, iepriekš saticies ar 13 gadus vecu meiteni, ziņo britu laikraksts "Independent".

Pēc svētdien notikušā slaktiņa ik dienas nāk klajā jaunas šokējošas ziņas par 26 gadus veco Devinu Patriku Keliju, kurš pēc pastrādātā izdarīja pašnāvību. 22 gadus vecā Britānija Adkoka žurnālistiem atklājusi, ka pirms desmit gadiem Kellijs viņai uzmācies. "Tas bija neilgi pēc manas 13. dzimšanas dienas, tomēr tas viņu neapturēja," stāstīja Adkoka, kura ar Kelliju iepazinusies lielveikalā.

Vīrietis tobrīd 13 gadus vecajai meitenei lūdzis atsūtīt viņas kailfoto, ko Adkoka arī izdarījusi. "Es biju tiku naiva. Viņš bija krietni vecāks par mani, un es biju glaimota, ka vecāks vīrietis izrāda par mani interesi," žurnālistiem atklāja jaunā sieviete. Viņu attiecības ilgušas četrus mēnešus, bet pēc tam Kellijs viņai turpinājis zvanīt un rakstīt ziņas "Facebook" tīklā. Meiteni nācies nomainīt telefona numuru, un par uzmācīgo kavalieri viņa ziņojusi policijai.

Jau ziņots, ka Kelijs 5. novembrī baptistu baznīcā Saterlendspringsā nošāva 26 un ievainoja 20 cilvēkus. Izmeklētāji domā, ka uzbrukuma motīvi varēja būt bijis sadzīves strīds.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs, kurš stājies uzbrucējam pretī un viņš bija spiests bēgt. Bruņotais kungs un kāds cits vietējais iedzīvotājs dzinās viņam pakaļ, līdz bēglis nenovaldīja savu spēkratu un avarēja.

Kelijs savā automašīnā nošāvās, secināja izmeklētāji.

Kelijs 2010. gadā sāka dienēt gaisa spēkos, bet 2012. gadā viņam karatiesa piesprieda 12 mēnešu cietumsodu par sievas un bērna piekaušanu un sieva pieprasīja laulības šķiršanu. 2014. gadā viņš ar negodu tika atvaļināts no dienesta. 2012. gadā Kelijs aizbēdzis no garīgās veselības klīnikas un tika raksturots kā bīstams sev un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!