Starptautiskajam teroristu tīklam pakļauts grupējums "Abu Hafsa brigādes" uzņēmies atbildību par pagājušo ceturtdien notikušo Ziemeļamerikas vēsturē lielāko elektrības piegādes pārtraukumu, kas skāra ap 50 miljonus cilvēku, atsaucoties uz internetā publicēto "Abu Hafsa brigāžu" paziņojumu, informē Londonā iznākošais arābu laikraksts "Dar al-Hayat", tomēr neatkarīgs apstiprinājums tam, ka noticis terora akts, nav iegūts.
Paziņojumā teikts, ka šis teroristu grupējums pēc Osamas bin Ladena personiska rīkojuma "veicis operāciju "Ātrais zibens mūsu paaudzes tirāna zemē" ar mērķi graut ASV ekonomiku. Teroristi apgalvo, ka devuši triecienu diviem svarīgiem elektrības piegādes objektiem Savienoto Valstu austrumdaļā.

Paziņojumā "Abu Hafsa brigādes" šādus uzbrukumus draud atkārtot arī nākotnē un uzsver, ka šī akcija bijusi "dāvana Irākas tautai, kuru bija apsolījis Osama bin Ladens", raksta "Dar al-Hayat".

Šis ir jau trešais paziņojums, ar ko nākušas klajā "Abu Hafsa brigādes", kas uzņēmušās atbildību arī par 2002. gada beigās Kenijā notikušo pasažieru lidmašīnas apšaudi, kurā neviens cilvēks necieta, un 5. augustā Indonēzijā, viesnīcā "Marriott", notikušo terora aktu, kurā gāja bojā 11 cilvēki.

14. augustā bez elektrības palika tādas lielas pilsētas kā Ņujorka, Detroita un Klīvlenda ASV un Toronto un Otava Kanādā. ASV administrācijas un specdienestu pārstāvji paziņojuši, ka elektrības piegādes pārtraukumu nav izraisījis terora akts, bet gan tehniska avārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!