Irākas ziemeļos divu kurdu partiju birojos uzspridzinājušies divi teroristi pašnāvnieki, nogalinot 56 un ievainojot vairāk nekā 200 cilvēku, paziņoja ASV ģenerālbrigadieris Marks Kimits preses konferencē Bagdādē.
Viens no bojāgājušajiem bija Arbilas provinces gubernatora vietnieks, norādīja aculiecinieki. Avoti partijā norāda, ka vismaz daži no bojāgājušajiem ir augsta ranga amatpersonas.

Sprādzieni nogranduši Kurdistānas Demokrātiskās partijas un Kurdistānas Patriotiskās savienības birojos apmēram 10.30 (9.30 pēc Latvijas laika), kad amatpersonas tikušās ar apmeklētājiem, kuri bija ieradušies saistībā ar musulmaņu svētkiem.

"Ķermeņi ir sarauti gabalos, viņi tos mēģina savākt .. cilvēki ir šokā," aģentūrai "Reuters" pa tālruni no Arbilas sacīja bijušais ASV diplomāts Pīters Galbreits.

Sprādziena brīdī birojos atradās daudzas augsta ranga amatpersonas no Kurdistānas Demokrātiskās partijas, kas kontrolē daļu no Irākas, kas robežojas ar Turciju, kā arī no Kurdistānas Patriotiskās savienības, kas kontrolē šī reģiona austrumu daļu.

Aculiecinieki norādīja, ka teroristi izkļuvuši cauri kontrolpunktiem ārpus partiju birojiem, kur bija sapulcējušies vairāki desmiti cilvēku, lai svinētu svētku pirmo dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!