Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pilsoņu kara plosītajā Sīrijā arestēts valsts bagātākais cilvēks un prezidenta Bašara al Asada (attēlā) brālēns Rami Mahlufs, vēsta portāls "The Times".

Ģimenē esot izcēlies strīds par turīgā brālēna nevēlēšanos palīdzēt segt kara laikā iekrātos valsts parādus. Pēc Mahlufa ievietošanas mājas arestā viņa aktīvi esot konfiscēti parādu nomaksai.

Oficiāli, kā vēsta Sīrijas mediji, Mahlufs aizturēts un viņa līdzekļi konfiscēti pretkorupcijas kampaņas ietvaros. Mahlufam veiksme biznesa impērijas radīšanā uzsmaidīja pēc Bašara al Asada nākšanas pie varas Sīrijā.

Panamas nopludināto dokumentu skandālā iegūtie dati liecinām, ka Mahlufa bagātība 2011. gadā bijusi ne mazāka par pieciem miljardiem dolāru.

Saskaņā ar vienu no medijos izskanējušajām versijām prezidents Asads bijis spiests rīkoties, jo Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieprasījis kara laikā uzkrātā trīs miljardu dolāru parāda atmaksu.

Krievija Sīrijas pilsoņu karā atbalsta Asada spēkus un kopš iejaukšanās 2015. gadā ir spējusi mainīt kara gaitu par labu tolaik uz sagrāves robežas esošajiem režīma spēkiem.

Mahlufa arests seko arī viņa 22 gadus vecā dēla Mohammeda Mahlufa lielībai ar ģimenes bagātību sociālajā tīklā "Instagram", atzīmē britu tabloīds "The Sun".

View this post on Instagram

A post shared by MRM (@mohammad.r.makhlouf) on Jul 12, 2017 at 7:58am PDT


Mahlufs juniors sociālajā tīklā publicējis virkni attēlu, kuros izrādīta viņa greznā dzīve. Tajos redzamas dārgas sporta automašīna, viņa villa Dubaijā un izklaides uz ūdens.

View this post on Instagram

🇸🇾⚡️
A post shared by MRM (@mohammad.r.makhlouf) on Mar 19, 2017 at 11:11am PDT
View this post on Instagram

A post shared by MRM (@mohammad.r.makhlouf) on Jul 30, 2016 at 6:12am PDT
View this post on Instagram

A post shared by MRM (@mohammad.r.makhlouf) on Jun 2, 2019 at 5:57am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!