Foto: AFP/Scanpix
Bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko juristu komanda nākamnedēļ pārsūdzēs tiesas spriedumu, ar kuru ekspremjere notiesāta uz septiņiem gadiem cietumā, trešdien apliecināja viens no viņas juristiem Jurijs Suhovs.

"Mēs apelācijas sūdzību iesniegsim jaunnedēļ," sacīja advokāts, norādot - pirms iesniegt prasību Eiropas Cilvēktiesību tiesā Strasbūrā, lieta jāizskata visās pārsūdzības instancēs Ukrainā.

Prasība tiks iesniegta Kijevas Apelāciju tiesā un vēlāk Kasāciju tiesā, norādīja Suhovs. "Bet diemžēl mums nav lielu cerību, ka verdikts tiks anulēts."

Advokāts pauda optimismu par iespēju, ka Krimināllikuma pants, pēc kura tika notiesāta Timošenko, varētu tikt atcelts. Atbalstu šai idejai pauduši vairāki deputāti, un jau jaunnedēļ jautājums tiks izskatīts parlamentā.

"Ja 365.pants tiks dekriminalizēts, tad spriedums tiks pilnībā atcelts," sacīja Suhovs. Arī 200 miljonu dolāru (100 miljonu latu) lielā soda nauda, kas Timošenko jāatmaksā atbilstoši spriedumam, tiks atcelta.

LETA jau ziņoja, ka Kijevas tiesa otrdien bijušo premjerministri notiesāja ar septiņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu pilnvaru pārsniegšanā, 2009.gadā ar Maskavu noslēdzot Kijevai neizdevīgo vienošanos par dabasgāzes piegādēm.

Timošenko, pārsniedzot savas pilnvaras, personīgi bez valdības piekrišanas apstiprināja direktīvas sarunām par gāzes līgumiem ar Maskavu, kas nebija pienācīgi noformētas, paziņoja Kijevas Pečerskas rajona tiesas tiesnesis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!