Foto: AFP/Scanpix
Permas apgabala valdība paziņoja par atkāpšanos saistībā ar traģisko ugunsgrēku naktsklubā "Hromaja lošadj", kas prasījis 120 cilvēku dzīvības, trešdien vēsta BBC.

Pēc apgabala gubernatora Oļega Čirkunova vārdiem, jauns valdības sastāv tiks izveidots pēc ugunsgrēka apstākļu izmeklēšanas.

Kamēr notiks izmeklēšana, valdības ierēdņi turpinās savu darbu "pienākumu izpildītāju" statusā.

Oficiālajā administrācijas paziņojumā norādīts, ka notikušā objektīvas izmeklēšanas nolūkos pārbaudes periodā no amata atstādināti uzņēmējdarbības un tirdzniecības ministrs, pilsētas būvniecības un infrastruktūras attīstības ministrs, kā arī Permas apgabala sabiedriskās drošības ministrs.

Iepriekš no amata uz laiku tika atstādināta valsts būvniecības uzraudzības inspekcijas vadītāja, darbu pārtraukuši arī valsts ugunsdzēsēju uzraudzības Permas pārvaldes vadītājs un vēl seši ugunsdzēsēju uzraudzības pārstāvji.

Pēc pēdējiem datiem, ugunsgrēka upuru skaits sasniedzis 124 cilvēkus.

Kā vēstīts, ugunsgrēks naktsklubā izcēlies ugunsdrošības neievērošanas dēļ. Traģēdija notika naktskluba septītās dzimšanas dienas svinību laikā. Klubā pārsvarā atradās kluba darbinieki, viņu radinieki, draugi un klubam pietuvinātas personas - kopumā pāri par 200 cilvēkiem. Svinētāji lietojuši arī pirotehniku, kas kļuvis par iemelsu ugunsgrēkam. No pirotehnikas dzirkstelēm aizdegās no klūdziņām izveidotie iekaramie griesti, uguns uzreiz pārnesusies tālāk un dažu minūšu laikā pārņēmusi visu klubu, kas aizdedzies kā sērkociņu kastīte, norādīja aculiecinieki.

Lielākā daļa cilvēku bojā gājuši nosmokot, bet daudzi vienkārši tika sabradāti, kad pūlis panikā metās ārā no telpām. Kā norādīja ugunsdzēsēji, telpas praktiski ir pilnībā izdegušas.

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēti kluba izpilddirektore Svetlana Jefremova un tā līdzdibinātājs Anatolijs Zaks, kurš ir viens no Permas bagātākajiem cilvēkiem, kā arī vēl trīs kluba darbinieki. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanā, viņiem draud līdz septiņiem gadiem ilgs cietumsods.

Klubs pēdējā laikā bija saņēmis divus brīdinājumus no vietējām iestādēm par ugunsdrošības neievērošanu un pirmdien bija paredzēta kārtējā ugunsdrošības pārbaude.

Saistībā ar traģēdiju visā Krievijā 7. decembrī bija izsludināta sēru diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!