Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa komanda apsūdzēta par rediģētu prezidenta foto izmantošanu publicēšanai sociālajos tīklos, trešdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Prezidents vairākkārt medijiem atzinis, ka priecājas par saviem "labajiem gēniem", tomēr nu vairākās ziņu platformās ziņots par prezidenta fotogrāfijām, kuras sociālajos tīklos publicētas ar dažādiem rediģējumiem, lai valsts galva izskatītos labāk, raksta BBC.

Izmaiņas starp Trampa fotogrāfijām, kas publicētas Baltā nama "Flickr" lapā, un tām, kas redzamas prezidenta "Instagram" un "Facebook" profilos, pirmie pamanīja vietnes "Gizmodo" pārstāvji. Kad paziņojums par fotogrāfiju atšķirībām izplatījās internetā, arī sociālo tīklu lietotāji aktīvi sāka analizēt Trampa fotogrāfijas un norādīt uz neatbilstībām, skaidro BBC.

Eksperti novēroja, ka vairākās fotogrāfijās prezidents pataisīts slaidāks, spēcīgāks. Tāpat ar dažādu krāsu un gaismas efektu palīdzību prezidenta seja pāris fotoattēlos padarīta gaišāka. Dažās fotogrāfijās eksperti pat pamanījuši, ka prezidenta pirksti pataisīti garāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!