Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks un znots Džereds Kušners izteicies, ka īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšana ASV kaitējusi vairāk, nekā Krievijas iejaukšanās 2016. gada prezidenta vēlēšanās, raksta portāls "Politico".

Kušners norādīja, ka Krievijas iejaukšanās 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās izpaudusies “dažu “Facebook” reklāmu” veidā. “Ja paskatāmies, ko izdarīja Krievija, nopērkot dažas reklāmas “Facebook” un mēģinot radīt šķelšanos. Tā ir briesmīga lieta. Bet es uzskatu, ka izmeklēšanas un spekulācijas, kas notikušas pēdējo divu gadu laikā, uz mūsu demokrātiju atstājušas kaitīgāku iespaidu, nekā dažas “Facebook” reklāmas,” izteicās Kušners.

Millera izmeklēšanas ziņojumā teikts, ka Trampa kampaņa nav sadarbojusies ar Krieviju, lai ietekmētu 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanas, bet prezidenta kampaņa ir zinājusi par Kremļa mēģinājumiem iejaukties vēlēšanās.

Ziņojumā Millers atklāj, ka Krievijas iejaukšanās vēlēšanās bijusi daudzpusīga operācija, kura iekļāva gan sociālo mediju platformu izmantošanu, lai veicinātu šķelšanos, gan kiberuzbrukumu īstenošanu pret Demokrātiskās partijas kandidāti Hilariju Klintoni un Demokrātisko nacionālo komiteju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!