Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien parakstījis rīkojumu, kas paredz pastiprinātu imigrantu un bēgļu pārbaudi ASV, lai tādējādi atstātu ārpus ASV teritorijas "radikālos islāma teroristus", ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tāpat viņš aizliedzis uz 30 dienām vīzu izsniegšanu sešām valstīm, kurās dzīvo musulmaņi. Vīzas netiks izsniegtas cilvēkiem no Irānas, Irākas, Jemenas, Lībijas, kā arī Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Šis jaunais rīkojums arī paredz uz četriem mēnešiem apturēt ASV programmu bēgļu izmitināšanai. Tās darbība tiks atjaunota, kad tiks pieņemti jaunie bēgļu pārbaudes noteikumi. Programmu prezidents atjaunos tad, kad tā neradīs draudus ASV drošībai, ziņo medijs.

Tramps norādījis, ka tā ir daļa no jaunajiem drošības pasākumiem, lai "atstātu ārpus ASV teritorijas radikālos islāma teroristus", vēsta BBC.

"Mēs nevēlamies viņus šeit," uzsvēra Tramps.

Pilsonisko brīvību grupas jau ir paspējušas nosodīt Trampa parakstīto rīkojumu, argumentējot, ka Sīrijas bēgļiem nav saistības ar radikālajiem islāma teroristiem.

Vēstīts, ka Tramps ceremonijā Pentagonā, kas tika rīkota par godu jaunā aizsardzības ministra Džeimsa Matisa zvēresta nodošanai, parakstījis "Nācijas aizsardzība no ārzemju teroristu iekļūšanas Savienotajās Valstīs", kas ietver arī jaunos aizliegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!