Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents Donalds Tramps savus plaši apmeklētos kampaņas mītiņus salīdzinājis ar cilvēkiem, kuri "simtiem reižu" dodas apskatīt slaveno Leonardo da Vinči gleznu "Mona Liza", raksta "Politico".

"Ir cilvēki, kas vēlas redzēt "Monu Lizu", viņi mīl "Monu Lizu", un viņi to apskatīs simtiem un simtiem reižu, un tā ar katru reizi kļūs labāka," Tramps sacīja intervijā Velsas sabiedriskajai raidorganizācijai S4C. "Tā [Trampa runas kampaņas mītiņos] ir sava veida interesanta lieta, un būtībā tās ir tās pašas 20 tēmas, par kurām jūs runājat: jūs runājat par robežu, jūs runājat par armiju, jūs runājat par zemiem nodokļiem," piebilda bijušais prezidents. "Viņi [Trampa atbalstītāji] vienkārši vēlas to dzirdēt atkal un atkal."

Tramps, kurš novembrī paziņoja par savu kandidatūru uz 2024. gada ASV prezidenta vēlēšanām, šobrīd ir kampaņā, cīnoties ar savu galveno sāncensi no Republikāniskās partijas - Floridas gubernatoru Ronu Desantisu.

Nesenās aptaujas Tramps ir krietni apsteidzis Desantisu: viņš ir pirmā izvēle vairāk nekā 50% republikāņu vēlētāju, ar 30 punktu pārsvaru pār Floridas gubernatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!