Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien deva mājienu atbildēt uz Francijas digitālo pakalpojumu nodokli ar nodokli Francijas vīniem, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Tramps savus draudus piektdienas vakarā izteica sociālajā tīklā "Twitter".

"Mēs drīz paziņojusi par būtisku atbildes rīcību pret Makrona muļķību. Esmu vienmēr teicis, ka amerikāņu vīns ir labāks par franču," tviterī pauda Tramps.

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs pauda, ka Francija pieturēsies pie digitālā nodokļa plāna. "Vispārēja digitālo aktivitāšu aplikšana ar nodokli ir izaicinājums mums visiem," viņš sacīja.

Baltā nama preses sekretāra vietnieks Džads Dīrs atzīmēja, ka ASV Tirdzniecības pārstāvja birojs jau ir sācis izmeklēšanu par šo Francijas nodokli, un tas var novest pie ekonomiskām sankcijām.

Jau vēstīts, ka Francija aktīvi iestājusies par jaunu tā dēvēto GAFA nodokli, kas nodēvēts pēc uzņēmumiem "Google", "Apple", "Facebook" un "Amazon", lai nodrošinātu, ka globālie lieluzņēmumi maksātu godīgu nodokļu daļu par savām vērienīgajām biznesa darbībām Eiropā.

Francijas lēmums ieviest šo nodokli varētu būt skaidrojams ar iekšzemes budžeta problēmām, Finanšu ministrijai lūkojot pēc jauniem ienākumu avotiem un ietaupījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!