Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka vēlas, lai visi Afganistānā dislocētie ASV karavīri pamestu kara nomocīto valsti līdz Ziemassvētkiem, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Līdz Ziemassvētkiem būtu nepieciešams mājās nogādāt (..) drosmīgos vīriešus un sievietes, kas dienē Afganistānā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja Tramps.

Tikai dažas stundas pirms Trampa tvīta ASV padomnieks nacionālās drošības jautājumos Roberts O'Braiens paziņoja, ka Amerikas Savienotās Valstis nākamā gada sākumā samazinās karavīru skaitu Afganistānā līdz 2500. "Kad prezidents Tramps stājās amatā, Afganistānā bija vairāk nekā 10 000 amerikāņu karavīru. Šodien to ir mazāk nekā 5000, un līdz nākamā gada sākumam tas būs 2500," sacīja O'Braiens.

Kandidējot uz prezidenta amatu 2016. gadā, Tramps solīja pārtraukt "nebeidzamos karus" un vairākkārt paudis vēlmi atsaukt ASV karavīrus, kas gadiem ilgi dienējuši dažādās konflikta zonās. Militāro operāciju Afganistānā ASV uzsāka 2001. gadā pēc 11. septembra teroraktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!