Vismaz 31 cilvēks gājis bojā un 72 ar ievainojumiem ievietoti slimnīcās pēc trim autobusu avārijām, kas pirmdien notikušas Peru, otrdien vēsta "RIA Novosti".

Satiksmes negadījums ar vislielāko upuru skaitu noticis valsts dienvidaustrumos Puno reģionā. Starppilsētu autobuss ar aptuveni 70 pasažieriem iekritis 200 metrus dziļajā aizā, kuras dibenā plūst upe. No ūdens izdevies izvilkt 18 bojāgājušo ķermeņus, tostarp, trīs bērnu. 30 ievainojumus guvušie cilvēki ievietoti slimnīcā.

Pēc sākotnējās versijas, par avārijas iemeslu kļuvis transportlīdzekļa bojājums.

Savukārt Ankašas reģionā uz ziemeļrietumiem no Peru galvaspilsētas Limas avarējis dienesta autobuss, kas pārvadājis Kontongas raktuves darbiniekus. Autobuss iekritis 130 metrus dziļajā aizā, kā rezultātā divi cilvēki gājuši bojā, bet vēl 22 nogādāti slimnīcās, daži no tiem - smagā stāvoklī. Pašlaik notiek vadītāja meklēšana, kurš aizbēdzis no notikuma vietas.

Vēl viens starppilsētu autobuss lielā ātrumā ietriecies pretī braucošajā kravas automašīnā ar minerālmēsliem. Negadījumā gājuši bojā 11 cilvēki, bet 20 guvuši ievainojumus.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, ik gadu Peru ceļa satiksmes negadījumos iet bojā vairāk nekā 3500 cilvēki, vēl 50 000 gūst dažādas smaguma ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!