Foto: AP/Scanpix

Trīs jaunas meitenes izvarotas un nogalinātas, bet viņu ķermeņi iemesti akā kādā Indijas ciemā, kārtējo reizi atsākot diskusijas par valstī notiekošo vardarbību pret sievietēm, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Sešu, deviņu un 11 gadu veco māsu ķermeņi atrasti pagājušajā nedēļā divas dienas pēc tam, kad bērni 14. februārī pazuda no savām mājām Bhandāras rajonā, paziņoja policija.

"Trīs jauno meiteņu līķi ar savām skolas somām un apaviem atrasti akā. Sekcija ir apstiprinājusi, ka meitenes ir izvarotas un tad nogalinātas," reportieriem atklāja štata policijas priekšnieks Ārti Sings.

Neviens aizdomās turētais vēl nav arestēts, bet četras personas tiekot nopratinātas, paskaidroja policistu šefs.

Meiteņu ģimenes locekļi pastāstīja, ka bērni izgāja ārā meklēt savu māti un vairs neatgriezās. Indijas raidsabiedrība NDTV atsaucās uz meiteņu vectēvu, kurš norādījis, ka mazbērnus, solot pārtiku, aizvilinājuši svešinieki. Māsas, kuras pirms četriem gadiem zaudējušas tēvu, esot dzīvojušas galējā nabadzībā.

Notikušais ir saniknojis vietējos iedzīvotājus, kas sarīkoja protestus ciemā, atsaucot atmiņā plašos mītiņus galvaspilsētā Deli, kas izcēlās pēc 23 gadu vecas studentes izvarošanas pilsētas satiksmes autobusā pagājušā gada decembrī. Studente vēlāk slimnīcā mira. 

Šausminošais notikums aizsāka valsts mēroga diskusiju par sieviešu un meiteņu drošību Indijā. Iedzīvotāji protestēja, pieprasot stingrāk vērsties pret seksuālo vardarbību. Protestētāji norādīja, ka varmākas bieži netiek sodīti vispār vai saņem nenozīmīgu sodu. Pārmetumus izpelnījās arī policija, kas bieži neizvirzot apsūdzības aizdomās turētiem uzbrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!