Foto: Publicitātes foto

Turcijas kara lidmašīnas savā gaisa telpā notriekušas neidentificētu lidaparātu, vēsta BBC.

Turcijas pārstāvji norāda, ka neidentificētais lidaparāts pārkāpis Turcijas gaisa telpu pie Sīrijas robežas. BBC, atsaucoties uz amatpersonu sacīto Turcijas medijiem, ziņo, ka lidaparāts ir drons jeb bezpilota lidmašīna.

Lai gan sīkākas detaļas pagaidām nav atklātas, zināms, ka dronus izmanto gan Sīrijas armija, gan ASV vadītā koalīcija, kā arī Krievija.

Kā liecina fotogrāfijas no vietas, kur notriekts lidaparāts, tas visticamāk ir Krievijas drons "Orlon 10".


Turcijas militārpersonas norādījušas, ka neidentificētais lidaparāts trīs reizes brīdināts pirms tas ticis notriekts "atbilstoši sadarbošanās noteikumiem".

Krievija paziņojusi, ka visi tās lidaparāti reģionā joprojām ir darba kārtībā.


Jau ziņots ka iepriekš Turcijas gaisa telpā ielidojušas vismaz divas Krievijas lidmašīnas. Kopš 30. septembra Krievijas kara aviācija Sīrijā veic uzlidojumus Sīrijas līdera Bašāra al Asada oponentu pozīcijām.

Sīrijā kopš 2011. gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi, piemēram "Brīvā Sīrijas armija", kā arī ekstrēmistu organizācijas - "Islāma valsts", ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra" un citas.

Vairāk nekā divi miljonu sīriešu ir devušies bēgļu gaitās uz Turciju.

Turcija Sīrijas konfliktā atbalsta prezidenta Bašara al Asada oponentus un paudusi neapmierinātību par Krievijas iesaistīšanos konfliktā Asada pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!