Foto: AFP/Scanpix

Turcijas armija ierosinājusi izveidot buferzonu uz valsts robežas ar Sīriju un Irāku, kur plašas teritorijas sagrābis teroristu grupējums "Islāma valsts" (IV), otrdien paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Turcijas Bruņotie spēki "strādā pie plāniem un prezentēs tos mums, un mēs izlemsim, vai tas ir nepieciešams," paziņoja Erdogans.

Turcija līdz šim ir pretojusies starptautiskajam spiedienam pievienoties citām valstīm koalīcijā pret IV un piedalīties kaujas operācijās pret džihādistiem. Ankara nav arī atļāvusi ASV vadītajai koalīcijai izmantot savas gaisa bāzes uzbrukumiem IV pozīcijām.

Ankara norāda, ka nevēlas dot ekstrēmistiem iemeslu nodarīt pāri 49 turku ķīlniekiem, kuri 11.jūnijā tika nolaupīti Turcijas konsulātā Mosulā. Ķīlnieku vidū ir arī diplomāti un bērni.

"Ķīlnieku dēļ mūsu rokas un ieroči ir saistīti," pagājušajā nedēļā ziņu aģentūrai AFP norādīja kāda Turcijas amatpersona, piebilstot, ka Ankara koalīcijā pret IV iesaistīsies tikai ar humānās palīdzības sniegšanu.

Erdogans norādīja, ka Turcija vēlas atrisināt ķīlnieku krīzi kontaktu ceļā.

"Mūsu izlūkošanas vienības pie tā strādā jau trīs mēnešus," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!