Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas ziemeļrietumos esošās Bolu pilsētas dome lēmusi paaugstināt ūdens un kāzu slēgšanas cenas ārvalstniekiem, lai tādējādi atturētu bēgļus un migrantus no apmešanās tajā, vēsta "Balkan Insight".

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem ūdens kubikmetrs turpmāk iebraucējiem maksās aptuveni 2,2 eiro, kas ir vienpadsmit reižu vairāk nekā par to maksā vietējie iedzīvotāji. Savukārt civilo laulību slēgšanas ceremonija maksās vairāk nekā 7200 eiro, kas ir ievērojami vairāk nekā par šo pašu pakalpojumu jāmaksā Turcijas pilsoņiem.

Pilsētas mērs Taņu Osdžans paziņojis, ka jaunie tarifi attiekšoties vienīgi uz tiem ārvalstniekiem, kuri ieguvuši uzturēšanās atļauju kā migranti vai bēgļi. Osdžans jau iepriekš bijis pazīstams ar populistiskiem izteikumiem, un jau augusta sākumā solījis pacelt ūdens un atkritumu apsaimniekošanas cenas, lai iebraucējus no pilsētas patriektu. Arī šis lēmums saņēmis nosodījumu par diskrimināciju.

Bolu pilsētas prokuratūra uzsākusi izmeklēt pilsētas mēra darbības, pieļaujot apsūdzību celšanu par pilnvaru pārsniegšanu un naida un diskriminācijas pielietošanu.

Pēc oficiālajiem datiem Turcijā uzturas aptuveni četri miljoni kara bēgļu no Sīrijas. Savukārt opozīcija, kuru pārstāv arī Osdžans, apgalvo, ka valstī iebraukušo skaits ir pat divreiz lielāks. Vairāki opozīcijas spēki vēršanos pret migrantiem izmanto savas politiskās popularitātes veicināšanai, ņemot vērā, ka Turcijā turpinās augsts bezdarba līmenis un ekonomika stagnē, veicinot sabiedrības neiecietību pret iebraukušajiem.

Bolu un tiešā tās tuvumā dzīvo vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!