Foto: AFP/Scanpix/LETA

Neraugoties uz Turkmenistānas varasiestāžu apgalvojumiem, ka valstī nav neviena inficēšanās gadījuma ar jauno koronavīrusu, uz desmit dienām tiek slēgti lielie tirdzniecības centri, tirgi, teātri, parki un pakalpojumu sfēras uzņēmumi, otrdien vēsta radio "Brīvība" turkmēņu redakcija.

Vietās, kur pulcējas daudz ļaužu, jāievēro divu metru distance. Slimnīcas ir pārpildītas ar pneimonijas slimniekiem, apturēta pasažieru vilcienu satiksme. Kā skaidro oficiālie avoti, jaunie ierobežojumi tiek ieviesti infekcijas slimību profilakses nolūkos.

Pirms dažām dienām Pasaules Veselības organizācija (PVO) mudināja Turkmenistānas varasiestādes īstenot tādus pašus sabiedrības veselības drošības pasākumus, kādi tiktu īstenoti, ja koronavīruss valsti jau būtu sasniedzis.

14. jūlijā tika apturēta pasažieru vilcienu satiksme, dienu iepriekš veselības aizsardzības amatpersonas mudināja iedzīvotājus valkāt maskas ārpus mājas.

Kā vēsta radio "Brīvība", galvaspilsētas un reģionālo slimnīcu darbinieku vidū aug saslimušo skaits, bet pašas slimnīcas ir pārpildītas.

Visos reģionos aug gadījumu skaits, kad cilvēki miruši no pneimonijas, vēsta redakcijas korespondenti.

Atbilstoši žurnālistu informācijai pacientiem tomēr tiek veikti Covid-19 testi, un vairumā gadījumu testu rezultāti ir pozitīvi.

Nav izskaidrojuma tam, kāpēc varasiestādes inficēšanās gadījumus noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!