Somijas kuģubūvētavā "Aker Finnyards" piektdien ūdenī nolaists Igaunijas lielākais pasažieru kuģis, kam dots vārds "Romantika".
Kuģi būvētavā pasūtīja "Hansatee Grupp". 194 metrus garais un 29 metrus platais kuģis spēj uzņemt 2500 pasažieru, 500 automašīnu un sākot no nākamā gada maija veiks reisus starp Tallinu un Helsinkiem, aģentūrai ETA sacīja "Hansatee Grupp" preses sekretārs. "Romantika" izmaksas ir 2,6 miljardi kronu.

Tālākajā "Romantika" aprīkošanas darbā tas tiks iekārtots atbilstoši izklaides kuģu stilam. Restorānos un vestibilos būs 3160 sēdvietu, bet 727 kajītēs 2178 guļvietas. Maksimālais kuģa ātrums ir 22 mezgli. To nodrošina četri dzinēji ar jaudu 26 240 kW.

Kuģī ir 300 vietu konferenču zāle, 1000 vietu izrāžu zāle, četri restorāni, trīs saunas, iepirkšanās centrs un interneta kafejnīca.

"Hansatee" rīcībā jau atrodas astoņi kuģi, no kuriem pieci kursē līnijā Tallina-Helsinki, divi līnijā Paldiski-Kapelšēra, bet viens līnijā Tallina-Stokholma.

Uzņēmums plāno 2003.gadā iegādāties vēl vienu kuģi un jau ir uzsācis sarunas ar bankām par finansējumu. Otrs kuģis varētu uzturēt satiksmi starp Tallinu un Stokholmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!