Traģiskā ugunsgrēka Krievijas pilsētā Permā upuru skaits sasniedzis 113 cilvēkus, vēsta BBC.

Pirmdien Permas slimnīcā mirusi 26 gadus veca sieviete, kas cietusi piektdienas naktī notikušajā ugunsgrēkā naktsklubā "Hromaja lošadj".

Slimnīcās aizvien paliek vairāk nekā 100 ievainojumus guvušie cilvēki, lielākā daļa no viņiem smagā stāvoklī.

Kā vēstīts, ugunsgrēks naktsklubā izcēlies ugunsdrošības neievērošanas dēļ. Traģēdija notika naktskluba septītās dzimšanas dienas svinību laikā. Klubā pārsvarā atradās kluba darbinieki, viņu radinieki, draugi un klubam pietuvinātas personas - kopumā pāri par 200 cilvēkiem. Svinētāji lietojuši arī pirotehniku, kas kļuvis par iemelsu ugunsgrēkam. No pirotehnikas dzirkstelēm aizdegās no klūdziņām izveidotie iekaramie griesti, uguns uzreiz pārnesusies tālāk un dažu minūšu laikā pārņēmusi visu klubu, kas aizdedzies kā sērkociņu kastīte, norādīja aculiecinieki.

Lielākā daļa cilvēku bojā gājuši nosmokot, bet daudzi vienkārši tika sabradāti, kad pūlis panikā metās ārā no telpām. Kā norādīja ugunsdzēsēji, telpas praktiski ir pilnībā izdegušas.

Saistībā ar traģēdiju aizturēti pieci cilvēki, kuriem tuvākajā laikā tiks izvirzītas apsūdzības. Klubs pēdējā laikā bija saņēmis divus brīdinājumus no vietējām iestādēm par ugunsdrošības neievērošanu un pirmdien bija paredzēta kārtējā ugunsdrošības pārbaude.

Krievijā 7. decembrī izsludināta sēru diena, bet Permas apgabalā sēras būs trīs dienas.

Līdzjūtību Krievijai sakarā ar traģēdiju jau pauduši vairāku valstu vadītāji, arī Latvijas prezidents Valdis Zatlers, premjers Valdis Dombrovskis (JL) un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!