Foto: EPA/LETA
Kijevas Pečeru rajona tiesa apmierinājusi prokuratūras prasību arestēt Ukrainas valdības bijušo vadītāju, partijas "Tēvzeme" līderi Jūliju Timošenko, piektdien informē aģentūra "Interfax".

Iepriekš valsts apsūdzības uzturētāja Lilija Frolova paziņoja, ka tiesājamo ekspremjeri ir nepieciešams arestēt, jo viņa turpina apvainot prokurorus, atsevišķus lieciniekus un tiesnesi, tādā veidā kavējot objektīvu tiesas procesu.

Tūlīt pēc lēmuma par arestu tiesas zālē izcēlās nekārtības. Parlamenta deputāts un Timošenko bijušais advokāts Sergejs Vlasenko mēģināja šķērsot milicijas izveidoto barjeru un nokļūt pie Timošenko, bet zālē ieskrēja īpašo uzdevumu vienības "Berkut" kaujinieki un ielenca deputātu.

Pašu ekspremjeri steigšus izveda no zāles. Viņa gan paguvusi atdot savu rokas somiņu, miliču ielenktajam Vlasenko.

Kā ziņots, Timošenko tiek apsūdzēta, ka gāzes piegādes kontrakts, ko viņa parakstīja ar Krieviju pēc gāzes padeves pārtraukuma 2009.gada sākumā, valsts budžetam izmaksājis liekus 1,5 miljardus grivnu (93 miljonus latu).

Ekspremjere šīs un citas viņai izvirzītās apsūdzības noraida, apgalvojot, ka tās nav nekas cits kā promaskaviskā prezidenta Viktora Janukoviča politiska atriebība.

Ukrainā jau divus gadus tiek izmeklētas Timošenko valdības un Krievijas gāzes monopoluzņēmuma attiecības.

Timošenko parakstīja vienošanos ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu Maskavā, kad Krievijas uzņēmums "Gazprom" bija pārtraucis Ukrainai gāzes piegādes, jo Kijeva sākotnēji bija noraidījusi Maskavas pieprasīto paaugstināto cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!