Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien pauda neapmierinātību, ka ticis ierauts ASV līdera Donalda Trampa impīčmenta izmeklēšanā, raksta portāls "Politico".

Zelenskim jautāja, vai viņš būtu gatavs uzsākt izmeklēšanu par bijušā ASV viceprezidenta Džo Baidena ģimenes darbībām Ukrainā. Prezidents atbildēja: “Es domāju, ka visi Ukrainā ir ļoti noguruši no [kompānijas] “Burisma””. “Burisma” ir Ukrainas gāzes kompānija, kurā par vienu valdes locekļiem 2015. gadā kļuva Džo Baidena dēls Hanters.

Trampa opozīcija - Demokrātiskā partija - uzsākusi impīčmenta izmeklēšanu, kuras ietvaros cenšas noskaidrot, vai Tramps mēģinājis izdarīt spiedienu uz Zelenski, cenšoties panākt, ka tiek uzsākta izmeklēšana par Baidenu darbībām Ukrainā. Tāpat demokrāti vēlas noskaidrot, vai Tramps šo spiedienu mēģinājis izdarīt, neapstiprinot militārās palīdzības sniegšanu Austrumeiropas valstij. Darbības, par kurām aizdomās tur Trampu, būtu prezidenta pilnvaru pārkāpšana un var novest pie viņa atstādināšanas.

“Mums ir pašiem sava valsts. Mums ir sava neatkarība, mums ir savas problēmas un jautājumi. Tas arī viss,” teica Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!