Foto: EPA/Scanpix/LETA

Jaunā koronavīrusa izplatības dēļ Ukraina plāno uz laiku slēgt skolas un atcelt visus masu pasākumus, vēsta aģentūra UNIAN.

"Diemžēl tuvākajā nākotnē mēs ieviesīsim ierobežojošus pretepidēmijas pasākumus. Kā daļu no šiem mēriem mēs aizliegsim masu pasākumus, konferences, sporta notikumus un slēgsim skolas," paziņoja Ukrainas veselības ministra vietnieks Viktors Liaško.

Konkrētus datumus, kad šie aizliegumi varētu stāties spēkā, amatpersona nenosauca.

Eiropā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" uzliesmojums vissmagāk skāris Itāliju, kur valdība jau trešdien pieņēma lēmumu par visu skolu un augstskolu slēgšanu no ceturtdienas līdz 15. martam.

"Covid-19" uzliesmojums sākās decembrī Ķīnā, kur arī ir visvairāk inficēto un mirušo. No pavisam 95 784 apstiprinātajiem inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 80 tūkstoši ir Ķīnā. Slimība pasaulē līdz 5. martam prasījusi 3286 dzīvības, no tām vairāk nekā 2900 Ķīnā.

Savukārt Itālija ir apsteigusi Irānu un ar 107 letāliem gadījumiem kļuvusi par valsti ar visvairāk no slimības mirušajiem ārpus Ķīnas. Savukārt 3089 cilvēkiem Itālijā apstiprināta inficēšanās ar vīrusu.

Savukārt Ukrainā līdz šim zināms par vienu ar jauno koronavīrusu inficētu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!