Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ukrainas austrumos nogalināts Francijas žurnālists Frederiks Leklērs Imhofs, kurš strādāja Severodoneckas reģionā, veidojot reportāžu par evakuācijas operāciju, vēsta medijs “Politico”.

Žurnālists, kurš strādāja Francijas televīzijas kanālā BFM TV, mira no šāviņa gabala, kas trāpīja viņam kaklā.

"Man ir žēl Frederika Leklēra Imhofa ģimenes, radinieku un kolēģu, kuriem es izsaku līdzjūtību. Tiem, kas veic šo grūto uzdevumu – informēt – es vēlētos paust Francijas beznosacījumu atbalstu, " vietnē "Twitter" rakstīja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Pēc BFM TV ziņām, Maksims Brandstaters, vēl viens šī medija žurnālists, ticis ievainots un kāds vietējais žurnālists arī guvis ievainojumus. Tagad abi ir drošībā.

"Altice Media Group" un BFM TV redakcijas darbinieki pauduši, ka šis traģiskais notikums atgādina par briesmām, ar kurām saskaras visi žurnālisti, kas ziņo par šo konfliktu.

Jaunieceltā Francijas ārlietu ministre Katerina Kolonna, kura 30.maijā apmeklēja Kijivu, pieprasīja caurredzamu izmeklēšanu traģēdijā.

Savukārt Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis norādīja: "Mēs stingri nosodām šo nogalināšanu. Krievijas noziegumu saraksts, kas tiek veikts pret mediju darbiniekiem Ukrainā, turpina paplašināties."

Leklērs Imhofs ir astotais žurnālists, kurš nogalināts pildot darba pienākumus Ukrainā, kopš Krievijas prezidents Vladimirs Putins 24. februārī uzsāka pilna mēroga, brutālo iebrukumu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!