Foto: Foto no personīgā arhīva

Ukrainas amatpersonas nezina, kur palikušas vairākas dārglietas, kas tika atrastas gāztā prezidenta Viktora Janukoviča greznajā rezidencē Mežigorjē. Starp pazudušajiem priekšmetiem ir Janukoviča korupcijas simbols – zelta maizes klaips, vēsta aģentūra "Ukrinform".

Par to paziņojis parlamenta Pretkorupcijas komitejas sekretārs Dmitrijs Dobrodomovs. Viņš norāda, ka Ģenerālprokuratūra nav spējusi atbildēt, kur atrodas vērtslietas.

"Šodien es saņēmu atbildi, ka, izrādās, slavenā zelta klaipa atrašanās vieta nav zināma. Būtībā tas ir nozagts. Jautājums – kurš to izdarīja? Man ir saraksts ar lietām, kuras, izrādās, pat netika konfiscētas. Tās tikai parādīja pa televizoru," paziņoja, Dobrodomovs, solot meklēt atbildīgos.

Janukoviča rezidence tika pamesta pēc viņa gāšanas no prezidenta krēsla 2014. gada 22. februārī. Cilvēki straumēm plūda uz pili aplūkot pārsteidzošo greznību. Starp virkni telpās redzēto priekšmetu īpašu ievērību izpelnījās aptuveni kilogramu smags zelta papīru slogs maizes klaipa formā.


2014. gada decembrī Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņoja, ka visu Mežigorjē atrasto konfiscējusi valdība. Pats Janukovičs ir noliedzis, ka zelta maizes klaips pieder viņam, norādot, ka to rezidencē, lai pārspīlētu viņa turību un korupciju, novietojuši nelabvēļi, raksta portāls "Meduza".

Foto: Janukoviča rezidence

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!