Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņojis, ka Vašingtona nekad neatzīs Krievijas plānoto Ukrainas teritoriju aneksiju. Viņš arī uzsvēra, ka Kijivai ir pilnīgas tiesības aizstāvēties visas Ukrainas teritorijā – arī tajā, ko vēlas anektēt Krievija.

"Mēs un daudzas citas valstis jau esam pilnīgi skaidri norādījuši: mēs neatzīsim – patiešām, mēs nekad – neatzīsim Ukrainas teritorijas aneksiju no Krievijas puses. Un es arī esmu skaidri norādījis, ka Ukrainai ir absolūtas tiesības aizstāvēties visā tās teritorijā, tostarp atgūt teritoriju, kuru Krievija tā vai citādi ir nelikumīgi sagrābusi," preses konferencē otrdien sacīja valsts sekretārs.

"Aprīkojums, ieroči, ko mēs un daudzas citas valstis viņiem [ukraiņiem] piegādājam, ir izmantoti ļoti efektīvi, lai tieši to [okupēto teritoriju atbrīvošanu] arī paveiktu, kā mēs to esam redzējuši Ukrainas ziemeļaustrumos un kā redzam arī dienvidos," turpināja Blinkens.

Blinkens sacīja, ka ukraiņi turpinās darīt visu, kas viņiem jādara, lai atgūtu viņiem atņemto zemi. "Mēs turpināsim viņus atbalstīt šajos centienos," norādīja ASV augstākais diplomāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!