Foto: Reuters/Scanpix/LETA

NATO dalībvalstīm ir jāpiegādā Ukrainai viss bruņojums, kas tai nepieciešams cīņā pret Krievijas iebrukumu, ceturtdien aicināja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Mana darba kārtība ir ļoti vienkārša. Tajā ir tikai trīs uzdevumi. Ieroči, ieroči un ieroči," Kuleba teica žurnālistiem pirms tikšanās Briselē ar NATO valstu ārlietu ministriem.

"Es aicinu visus sabiedrotos beigt minstināties, atturēties, lai sniegtu Ukrainai visu, kas tai ir nepieciešams," viņš paziņoja.

Maskavai pārorientējot savu uzbrukumu valsts austrumos, Ukraina mudina Rietumvalstis palielināt ieroču piegādes ar smagāku bruņojumu, kas ietvertu pretgaisa aizsardzības sistēmas, artilēriju, tankus un iznīcinātājus.

Kuleba norādīja, ka Eiropas lielākā ekonomika Vācija "var darīt vairāk". Viņš kritizēja sabiedrotos, kas atturas sūtīt Ukrainai uzbrukuma ieročus.

"Ja runājam par situāciju manā valstī, nošķīrumam starp aizsardzības un uzbrukuma nav nekādas jēgas," paskaidroja Ukrainas ārlietu ministrs.

"Tās valstis, kas teic, ka piegādās Ukrainai aizsardzības ieročus, bet nevarot piegādāt uzbrukuma ieročus, ir liekules, tā ir vienkārši negodīga, nepamatota pieeja," klāstīja Kuleba.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paudis pārliecību, ka dalībvalstis "runās par nepieciešamību piegādāt pretgaisa aizsardzības sistēmas, prettanku ieročus, vieglākus, kā arī smagākus ieročus un daudz dažādiem atbalsta veidiem Ukrainai".

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka sacīja, ka Berlīne "kopā ar partneriem cieši pēta, kā nākotnē varētu atbalstīt Ukrainu, intensīvāk un koordinētāk, jo tai ir tiesības pašaizsargāties".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!