Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas Nacionālajai gvardei un citiem tā dēvētajā pretterorisma kampaņā iesaistītajiem spēkiem piektdien, 13. jūnijā izdevies pārņemt kontroli pār Mariupoles pilsētu, vēsta Ukrainas mediji.

Valsts prezidents Petro Porošenko jau izdevis Doņeckas apgabala gubernatoram Sergejam Tarutam adresētu rīkojumu uz laiku pārcelt apgabala administrāciju no Doņeckas uz Mariupoli. "Pateicoties ukraiņu karavīru varonībai Mariupolē, situācija pilsētā ir stabilizēta. Tādēļ uzskatu, ka būtu saprātīgi turp pārcelt Doņeckas apgabala administrāciju," teikts paziņojumā, kas publicēts Porošenko oficiālajā mājaslapā.

Ukrainas bruņoto spēku vadība ziņo, ka teritorijā, kur notiek pretterorisma operācijas aktīvā fāze, pēdējās diennakts laikā kaujās pie valsts robežas ar Krieviju, kā arī netālu no Sņežnojas pilsētas krituši aptuveni 150 prokrievisko separātistu kaujinieki. Vēl 30 līdz 40 kaujinieki 13. jūnijā sagūstīti Mariupolē.

Vismaz trīs ievainoti separātistu kaujinieki meklējuši mediķu palīdzību, bet vēl viens miris no gūtajiem ievainojumiem.

Ukrainas oficiālās iestādes arīdzan apgalvo, ka pretterorisma operācijas laikā armijai izdevies iznīcināt divus separātistu rīcībā esošus tankus, trīs bruņumašīnas, kā arī divas kravas automašīnas un divas automašīnas ar lielgabarīta ložmetējiem. Kaujās krituši vismaz četri Ukrainas karavīri, bet 31 guvis ievainojumus.

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu piektdien, 13. jūnijā aicinājis Krieviju, izmantojot savu ietekmi uz separātistiem, izbeigt jebkuras militārās aktivitātes Ukrainā un sēsties pie sarunu galda ar oficiālo Kijevu.

"Delfi" jau vēstīja, ka agrā 13. jūnija rītā Ukrainas bruņotie spēki sāka specoperāciju Mariupolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!