Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ukrainas armija pēdējās diennakts laikā ir atspiedusi Krievijas karaspēku uz austrumiem no Kijivas, žurnālistiem paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas augsta ranga pārstāvis.

Viņš sacīja, ka Krievijas karaspēks atspiests uz austrumiem par 25-35 kilometriem.

"Krievijas spēki atrodas apmēram 55 kilometrus no Kijivas centra austrumu virzienā, kas ir par 25-35 kilometriem tālāk nekā vakar," sacīja Pentagona pārstāvis.

Uz ziemeļrietumiem no Kijivas Krievijas spēki veido ierakumus un ieņem aizsardzības pozīcijas. Šajā virzienā tie atrodas 15-20 kilometru attālumā no Kijivas centra.

"Mēs sākam redzēt, ka tie it kā veido ierakumus ap Kijivu, bet mēģina vairāk uzbrukt [Ukrainas] austrumu daļā," atzīmēja Pentagona ierēdnis.

Viņš precizēja, ka Krievijas armija ir aktivizējusies Donbasā, "pieliekot ievērojami vairāk pūļu" Luhanskas un Doneckas apgabalos.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs pirms tam paziņoja, ka Kijivas apkārtnē atrodas kādi 12 tūkstoši Krievijas karavīru, bet viņu skaits var būt arī mazāks.

Kijivas apgabala militārās administrācijas vadītājs Oleksandrs Pavļuks paziņoja, ka Ukrainas Bruņoto spēku uzdevums šajā apgabalā ir atturēt Krievijas spēkus no mēģinājumiem šķērsot Irpiņas upi un turpināt virzīšanos uz galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!